sigla verde1

 
firefly300 tubulatura schuko filtre1
mare

 

Intrabari frecvente legate de exhaustare

1. De ce imi trebuie exhaustare?
Un motiv important ar fi evitarea riscurilor de imbolnaviri. Inhalarea prafului fin poate duce la aparitia sau agravarea unor boli pulmonare. Praful fin poate sta in suspensie multe ore. Expunerea angajatilor la acest mediu poate duce la imbolnaviri si reclamarea din partea acestora a unor compensari materiale. .
 O exhaustare bine dimensionata va mentine mediul de lucru aproape liber de praf.
Praful sau aschiile care nu sunt indepartate maresc considerabil uzurile elementelor in miscare.. Anumite scule aschietoare (cu viteza periferica mare) pot genera un pericol de incendiu ridicat daca viteza aerului este sub 25 m/s. Instalatiile de exhaustare moderne au ca baza de calcul mentinerea unei viteze la gura de absorbtie de 25-32 m/s pe toata durata zilei si a saptamanii.
Instalatii bazate pe filtre fara regenerarea mediului filtrant, sau cu o regenerare insuficienta, lucreaza bine numai cateva ore pe zi, pe masura ce mediul filtrant se "incarca" viteza de transport a aerului scade considerabil

2. Cam la ce pret se ridica o astfel de instalatie?
R:
Functie de complexitatea ei, instalatia de exhaustare este o investitie majora a fabricilor de mobila. Din aceasta cauza trebuie sa i se acorde importanta cuvenita.
Cu greu se poate stabili un pret mare sau mic pentru o exhaustare. De multe ori o instalatie care costa 1 Euro/mc este intr-un an mai scumpa decat una pentru care s-au platit 2 euro/mc aer exhaustat. Intr-adevar, folosind convertizoare de frecventa racordate la ventilatoare de aer curat, cu instalatie de reglare a debitului si transport mecanizat- tip Eco-Flow, se poate ajunge la importante reduceri energetice, care in final duc la costuri energetice mici. Un exemplu practic arata ca o diferenta de app 40000 Euro se amortizeaza in maximum 1 an. In 5 ani, aceasta diferenta a generat un profit al investitiei de ... 200.000 euro.
Functie de tipul filtrului, a tubulaturii, prezenta sau nu a sistemelor electronice de comanda si control etc., instalatia de exhaustare – filtrare poate costa intre 0,5 – 3 Euro/mc aer exhaustat.

3. La ce trebuie sa fiu atent cand fac o investitie in exhaustare:
R:
Analiza comparativa a tuturor sistemelor aparute, pe parcursul a 8 ani experienta in domeniu, ne indreptateste sa va atragem atentia asupra unor aspecte neglijate de investitori:
            - Ventilatoarele sunt in contact cu materialul transportat sau nu? Diferenta este ca pentru ventilatoarele care nu vin in contact cu materialul transportat, durata de viata a acestora este mult mai mare, randamentul este mai bun (avand alt tip de paleta), iar zgomotele sunt mult reduse. In plus, acestea se comporta cel mai bine atunci cand sunt reglate printr-un convertizor de frecventa. Pentru aceasta este insa necesar sa se utilizeze un filtru negativ
            - Cum se regenereaza materialul filtrant?
            - Pentru aceasta se folosesc scuturatoarele de saci, care pot fi:
            - - prin vibrare mecanica – cele mai simple. Nerecomandate datorita defectiunilor de rupere  a fibrei materialului filtrant – pe care le genereaza in special iarna.
            - - prin suflarea aerului in contracurent: pot sufla un modul intreg sau un rand de saci individual.
            - Evident a 2-a metoda este recomandabila. In primul rand pentru ca nu imobilizeaza o capacitate prea mare de filtrare, iar in al doilea pentru ca permite o utilizare eficienta si dupa ce sacii se uzeaza prin colmatare.
            - Aveti grija la investitiile adiacente. Unele filtre se regenereaza cu aer comprimat. Dupa ce faceti montajul constatati ca va mai sunt necesare investitii suplimentare la aerul comprimat.
            - Aerul pentru scuturare trebuie sa provina din zona filtrata, nu din afara. Altfel, diferenta de temperatura face ca pe interiorul sacului sa se faca condens care ingheata noaptea. La repornirea filtrului sacii se fisureaza si calitatea mediului se pierde.
            - Nu folositi acele sisteme in care aerul transportat si materialul depozitat se separa in acelasi loc  (silozurile cu filtre in partea superioara sunt principalele cauze ale unor dezastre cunoscute in tara si strainatate).

4. Unde sunt produse elementele pe care le comercializati ?
R:
Experienta si cunoasterea efectiva a pietei ne-a permis sa stabilim relatii bune cu firme de varf din domeniu. Filtrele sunt importate din Danemarca; Ventilatoarele din Danemarca, Belgia si Italia; o parte din tubulaturi si tabla necesara producerii acestora se importa din Suedia; Sacii filtranti sunt confectionati de noi din materiale antistatice speciale importate din Germania.
Firma noastra a importat o parte importanta de utilaje din Danemarca cu ajutorul carora producem tubulaturi din tabla suedeza, precum si un numar de filtre de interior.

5. Proiectul? Se plateste sau este asigurat gratuit?
R:
Pentru proiecte mari, avem o buna colaborare si experienta pozitiva cu Institutul National al Lemnului. Experienta inginerilor din Institut, experienta noastra practica, alaturi de cele mai mari firme daneze din domeniu, dar si aparatura pentru masurarea parametrilor specifici exhaustarii, ne ajuta sa va oferim un serviciu unic in tara. Consultanta si proiectul vi se ofera gratuit in cazul in care investitia se face cu produsele furnizate de firma noastra.

Toate drepturile rezervate. Euro Ecotech SRL